Torkade äppelringar doppade i choklad

Att torka äpplen är ett jättebra sätt att ta tillvara på alla äpplen på hösten. Dessutom är det ett jättegott snacks.

Ingredienser:

  • Äpplen
  • Mörkchoklad
  • Ev vanilj, lakritspulver, rom till att smaksätta chokladen
  • Ev riven kokos, hackade nötter att strössla över chokladen

Skiva äpplena tunt (2-3 mm) och försök få så jämna skivor som möjlig. Torka dem i en torkugn eller vanlig ugn.

Torka i torkugn

  • Lägg ut äppelringarna på nätbrickorna
  • Sätt in nätbrickorna i torkugnen
  • Ställ torkugnen på 42 grader och 14 timmar
  • Låt eftertorka i någon timme (efter att tiden gått ut)

Torka i ”vanlig” ugn

  • Sätt ugnen på 50 grader
  • Lägg ut äppelringarna på ett bakplåtspapper (som ligger på en ugnsplåt)
  • Låt dem vara i ugnen under c:a 5 timmar
  • Stäng av värmen och lät dem eftertorka i någon timme med luckan på glänt

Smält mörkchoklad  och ha ev i någon smaksättning. Doppa äppelbitarna till hälften i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper och strö ev över något strössel eller gör dem naturella. Låt dem stelna i kylskåpet och förvara dem i en glasburk i kylskåp. Sen är det bara att plocka fram och njuta!

Recept: Sara Andersdotter och Selma ❤️

Dela detta
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.