Grönkålssoppa

Grönkålssoppa är riktigt gott och ger massor av bra näring genom att grönkål är ett riktigt superlivsmedel som innehåller massor av C-vitamin, A-vitamin och E-vitamin. Men också en del kalium, kalcium, magnesium, järn, folsyra och B 6. Grönkål innehåller antioxidanterna karotenoider och flavonoider som motverkar cancer. Dessutom har grönkål en virus- och bakteriedödande  effekt och hämmar inflammationer.

image

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

  • 250 g färsk grönkål
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 – 1 1/2 liter vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör att steka löken i
  • Kryddor: ekologisk buljong, peppar, muskot och ev fänkål

Riv av grönkålen från stjälkarna och skölj. Hacka lök och vitlök och fräs dem i smör i en stor kastrull. Lägg i grönkålen, häll i vatten, buljong och kryddor. Låt koka i ca 30 minuter.

image

Häll i grädden och låt koka upp. Mixa soppan med en stavmixer till en slät soppa. Smaka av!

Godast blir soppan om den får svalna och vila i kylen till nästa dag. Sedan är det bara att njuta! Servera gärna tillsammans med ägg.

image

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.