Raw Lucuma & Ingefära bollar

Raw food bollar är enkla, näringsrika och mättande. Perfekta till mellanmål eller som fika.

Ingredienser:

10 Dadlar (blötlagda)
3dl Cashewnötter
2 tsk riven ingefära
2 tsk Lucuma
2 krm Himalaya salt
1 nypa Äkta vaniljpulver

Att rulla bollarna i:
1 dl riven kokos och 1 krm mald gurkmeja

image

Mixa alla ingredienser och gör bollar av smeten. Rulla bollarna i riven kokos blandat med gurkmeja.

Lucuma är en sydamerikansk frukt som har en naturlig sötma med en smak av karamell. Den är rik på järn, zink och betakaroten.

Gurkmeja är en antiinflammatorisk krydda som ger en gul färg. Den har använts i asiatisk medicin i tusentals år.

Cashewnötter odlas i tropiska områden. Innehåller mycket omättade fetter (stearinsyra), E vitamin, folsyra, järn, kalium, magnesium och zink.

Dadlar kommer från dadelpalmen och är väldig kolhydratrika pga sitt höga sockerinnehåll. Innehåller fibrer och en hel del kalium.

Inspiration av: Renée Voltaire

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.