Raw Lucuma & Ingefära bollar

KATEGORIER

Raw food bollar är enkla, näringsrika och mättande. Perfekta till mellanmål eller som fika.

Ingredienser:

10 Dadlar (blötlagda)
3dl Cashewnötter
2 tsk riven ingefära
2 tsk Lucuma
2 krm Himalaya salt
1 nypa Äkta vaniljpulver

Att rulla bollarna i:
1 dl riven kokos och 1 krm mald gurkmeja

image

Mixa alla ingredienser och gör bollar av smeten. Rulla bollarna i riven kokos blandat med gurkmeja.

Lucuma är en sydamerikansk frukt som har en naturlig sötma med en smak av karamell. Den är rik på järn, zink och betakaroten.

Gurkmeja är en antiinflammatorisk krydda som ger en gul färg. Den har använts i asiatisk medicin i tusentals år.

Cashewnötter odlas i tropiska områden. Innehåller mycket omättade fetter (stearinsyra), E vitamin, folsyra, järn, kalium, magnesium och zink.

Dadlar kommer från dadelpalmen och är väldig kolhydratrika pga sitt höga sockerinnehåll. Innehåller fibrer och en hel del kalium.

Inspiration av: Renée Voltaire

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Picture of Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.